Αεροδιακομιδή της μικρής Melissas από το Μπάρι Ιταλίας στο Ντουμπάι.

Οι Greek Flying Doctors πραγματοποίησαν μια ακόμη επιτυχημένη αεροδιακομιδή βρέφους από το Μπάρι της Ιταλίας στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το ενός έτους κοριτσάκι, πάσχει από μια εκφυλιστική ασθένεια SMA τύπου 1 η οποία είναι και η πιο σοβαρή της μορφή.

Τα παιδιά με SMA τύπου 1 δεν μπορούν να καθίσουν χωρίς υποστήριξη και να σηκώσουν το κεφάλι τους. Έχουν δυσκολία στην κατάποση, την αναπνοή και τη σίτιση.

Η μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης στερεί τη μυϊκή ισχύ επηρεάζοντας τα νευρικά κύτταρα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας προοδευτικά την ικανότητα να περπατά, να καταπιεί και να αναπνέει.

Δεδομένης της δυσκολίας του περιστατικού, η εταιρεία μας οργάνωσε με το υπερσύχρονο Jet της εταιρείας μας SX-FDK την μεταφορά της μικρής Melissa.

Διαμορφώθηκε το εσωτερικό του αεροπλάνου σαν ένα «δωμάτιο νοσοκομείου» για να προσφέρει την μικρή μας ασθενή όλη την ασφάλεια και την άνεση που απαιτούν αυτές οι περιπτώσεις ασθενών.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια και το βρέφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ντουμπάι για να συνεχίσει την θεραπεία του.

Ευχαριστούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, όλους τους συνεργάτες μας καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας που συνεργάστηκαν άψογα για την πραγματοποίηση αυτής της αερομεταφοράς.

Ευχόμαστε τα καλύτερα στην μικρή Melissa.