Ιστορικό

Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την αερομεταφορά ασθενών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, εξυπηρετώντας τόσο τον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς, όσο και της Ιδιωτικής Υγείας, τομείς που αναπτύσσονταν με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.
Η ιδιομορφία της χώρας μας (πλήθος νησιωτικών περιοχών), καθώς και το μεγάλο ποσοστό τουριστών, ήταν η αιτία που "πείσμωσε" όλους εμάς να προσφέρουμε ανθρωποκεντρική φροντίδα υψηλού επιπέδου και μας καθιέρωσε πρωτοπόρους, δίνοντας στη λέξη "βοήθεια" τη ζεστή και την ανθρώπινη αντιμετώπιση μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρίας του.
Αυτό το "πείσμα" ήταν που καθιέρωσε μια ελληνική εταιρία με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε κόμβο βοήθειας, όχι μόνο για την ελληνική επικράτεια, αλλά και για τη Νοτιοδυτική και Κεντρική Ευρώπη, με κρατικές και διεθνείς συνεργασίες.
Το έμπειρο προσωπικό μας, 24 ώρες το 24ωρο, βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να απαντήσει και να συντονίσει την όποια κλήση βοήθειας δεχθεί.
Το ιπτάμενο προσωπικό μας (προερχόμενο από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς και την Ολυμπιακή) άρτια καταρτισμένο, και με συνεχή εκπαίδευση, βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα 90 λεπτών, έτοιμο να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή χρειαστεί.
Η εταιρία μας διαθέτει 5 ιδιόκτητα αεροσκάφη και ένα μισθωμένο ελικόπτερο, τα οποία διαθέτουν την πτητική ικανότητα να καλύψουν τις ανάγκες της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής αγοράς.
Η συντήρηση των αεροσκαφών μας γίνεται από το έμπειρο προσωπικό μας, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής, καθώς και σε μεγάλους οίκους του εξωτερικού.
Στα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία μας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 7.000 συνανθρώπους μας.
Οι υγιειονομικές μας ομάδες (Αναισθησιολόγοι - Μοναδίστες) συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση στην ασφαλή μεταφορά του ασθενή από τη νησιωτική Ελλάδα προς τα αστικά κέντρα ή από την ελληνική επικράτεια προς χώρες του εξωτερικού, είτε με αεροσκάφη της εταιρίας μας, είτε με τακτικές πτήσεις που οργανώνονται από την εταιρία μας.
Ο σύγχρονος υγιειονομικός εξοπλισμός μας ανανεώνεται ανά διετία με ό,τι νεότερο στην παγκόσμια αγορά με πιστοποίηση κατά JAR 145 από την Αμερικανική FAA ή από την Ευρωπαϊκή EASA και είναι εγκεκριμένος να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε πτητικό μέσο.
Τα αεροσκάφη μας διαθέτουν μόνιτορ, απινιδωτές, οξύμετρα, καπνογράφους, αναπνευστήρες, αντλίες ορών, φορητούς υπέρηχους, αναρροφήσεις, σετ διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, στρώματα κενού αέρος, φορητές έλξεις άκρων, νάρθηκες KENT.
Οι έλληνες γιατροί μας έχουν δοκιμαστεί σε περιστατικά από τη Νότιο Αμερική (Περού, Αργεντινή), στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στις Φιλλιπίνες, στην Κίνα, στη Νότιο Αφρική και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με απόλυτη επιτυχία.