Προβολή νέων

Ο πρωταγωνιστής της VIP αεροδιακομιδής

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στον εθνικό εναέριο χώρο, ο κ. Κώστας Κανέλλης, εδώ  και δύο δεκαετίες σώζει ανθρώπινες ζωές, καθώς είναι ο δημιουργός της μοναδικής ελληνικής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Greek Flying Doctors που εξειδικεύεται  στην αεροδιακομιδή ασθενών, προσφέροντας κυριολεκτικά ένα σωτήριο έργο.

Διαθέτει πέντε αρεοσκάφη διαμορφωμένα κατάλληλα να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέχρι και υποστήριξη εντατικής θεραπείας, και σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο, με επιτελείο πιλότων, γιατρών, μηχανικών αεροσκαφών και διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε ετοιμότητα και ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις που αφορούν την επείγουσα μεταφορά κάποιου ασθενούς.

Η ανάπτυξη της εταιρείας στη σημερινή μορφή έγινε σταδιακά και συνεχίζεται άκαμπτα, αντικατοπτρίζοντας μια προσωπική ιστορία που, μέσα από τη διάθεση για προσφορά στον άνθρωπο, εξελίχθηκε σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Κώστας, γόνος μεσοαστικής οικογένειας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και το ονειρό του ήταν να γίνει γιατρός. Έτσι, όταν τελείωσε το σχολείο, έφυγε για την Ιταλία και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική. Εκεί γνώρισε την ιταλική αεροδιακομιδή και αντιλήφθηκε για πρώτη φορά τη σημασία που έχει στο να σώζει ζωές.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το 1992 απέκτησε το πρώτο του αεροσκάφος, το οποίο και εξόπλισε για να μεταφέρει ασθενείς. Η έλλειψη εξειδικευμένων εταιρειών στις αεροδιακομιδές οδήγησαν το 2007 τον Κώστα να συστήσει τη δική του αεροπορική εταιρεία για τη μεταφορά ασθενών, τη Life Line Aviation (Greek Flying Doctors), με αρωγό και συνοδοιπόρο τον αδερφό του Δημήτρη. Σε πέντε χρόνια απέκτησαν δύο ακόμα αεροσκάφη, ενώ πρόσφατα ένα τέταρτο αεροσκάφος συμπλήρωσε τον στόλο της Life Line, το οποίο διαθέτει: ένα jet τύπου Cessna Citation 55011S, δύο Turbo prop τύπου Piper Cheyenne II 3IT και ένα Piston τύπου Beechcraft Baron 58. Από την πρώτη στιγμή ο Κώστας έδωσε και συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα των υπηρεσιών που περιέχει. Ο υγειονομικός εξοπλισμός της εταιρείας ανανεώνεται ανά διετία με ό,τι πιο εξειδικευμένο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και λαμβάνει υψηλές πιστοποιήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Greek Flying Doctors έχει επιλεγεί ως κύριος συνεργάτης στον τομέα της επείγουσας αερομεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας, του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, της ιταλικής πρεσβείας, ενώ μεταφέρει μοσχεύματα για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Επίσης, συνεργάζεται με πληθώρα ελληνικών και ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, προσφέροντας στους ασφαλισμένους τους τις υψηλές υπηρεσίες αεροδιακομιδής.

Μέσα από αυτή την επιχειρηματική στρατηγική ποιοτικών υπηρεσιών, υψηλού επιπέδου συνεργασιών και άρτιου εξοπλισμού, η Greek Flying Doctors ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, συνάπτει διεθνείς συνεργασίες και «πετά» πλέον στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ρωσία, ΗΠΑ, Αφρική, καθώς, επίσης, έχει αναλάβει μεγάλο όγκο αεροδιακομιδών από την τουρκική αγορά. Άξιο αναφοράς είναι το έργο των Greek Flying Doctors κατά τη διάρκεια του ποέμου στη Λιβύη, καθώς ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ανέλαβαν τη μεταφορά τραυματιών σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στα τελευταία σχέδια της εταιρείας και στους στόχους του Κώστα Κανέλλη και του Δημήτρη περιλαμβάνεται και ένα ακόμη βήμα: η επέκταση της αεροπορικής τους εταιρείας πιο οργανωμένα  και με περισσότερα μέσα στον τομέα της μεταφοράς VIP. Έτσι, αναπτύσσονται νέα πρότζεκτ  που σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα, ξεκινώντας με την ένταξη στον στόλο ενός αεροσκάφους τύπου Embraer Legassy 135, χωρητικότητας 13 επιβατών, super VIP.

« Επιστροφή στη λίστα νέων